WGM CZECH OPEN 2018

Datum konání: 15. - 18. srpna (ProAm - 19. srpna)

Přihlašování je možné od 14. května 2018 na těchto webových stránkách.
Registrace na turnaj končí 10.8.2018

Na WGM Beroun Czech Open 2017 se přepisovaly rekordy

Emotivní vítězství Petra Niče, drtivý, ale neúspěšný finiš Filipa Mrůzka, premiérový hole-in-one, rekord berounského hřiště i několik osobních nejlepších výsledků, obdivuhodný i nadějný výkon 15letého amatéra Filipa Ráži a čtyři dny zajímavého golfu, to vše nabídl 4. ročník turnaje WGM Beroun Czech Open. Jaký byl? Nejlépe to vystihla slova promotéra turnaje Pavla Suchánka: „V mnoha směrech rekordní.“

V čem například? Petr Nič zvítězil s rekordním skóre. Hřiště v Berouně ovládl s celkovým výsledkem 18 ran pod par. „Všechna čtyři kola jsem zahrál pod 70 ran a dosáhl nejlepšího vítězného skóre v kariéře. Je to pro mě životní vítězství,“ komentoval svůj triumf vítězný Nič po kolech 66, 69, 66 a 69.

Rekordy kola, hřiště i kariéry

Jen pro srovnání, dosud byl rekordmanem turnaje vítěz premiérového ročníku z roku 2014 Martin Příhoda se skóre -10. Nič ho srazil o dalších osm ran. Loni Ondřej Lieser i rok předtím Filip Mrůzek si došli pro vítězství dokonce se skóre -6.

Novým rekordem by bylo i skóre druhého v pořadí Mrůzka. Šestnáct ran pod par po čtyřech kolech bylo i jeho nejnižším skóre v profesionální kariéře. Navíc svůj start ozdobil novým rekordem hřiště 63 ran i svým nejnižším skóre na jedno kolo. „Hrál jsem fakt dobrý golf. Zahrál jsem rekord hřiště na kolo, své nejnižší skóre na kolo v kariéře i po čtyřech kolech, ale Petr byl zkrátka ještě lepší. Zahrál minus 18,“ poznamenal Mrůzek.

Turnaj oproti předchozím třem ročníkům změnil termín, aby nedošlo ke kolizi s podnikem European Tour na Albatrossu, a tak se stěhoval o týden dopředu. Neprodělal na tom. „Měli jsme dosud nejlepší počasí, celé čtyři dny bylo hezky, a tomu také odpovídaly výsledky,“ pochvaloval si promotér turnaj a majitel společnosti WGM Pavel Suchánek.

Jeho slova potvrzují i další čísla – zatímco v předchozích ročnících dokázalo stlačit konečné skóre pod par maximálně devět hráčů, letos se to podařilo 13 hráčům. Hodně vidět byl i nejlepší amatér Filip Ráža. Teprve 15letý hráč po třech kolech ještě atakoval nejvyšší příčky se skóre -7, ale v tom posledním mu došel „plyn“. Zapsal +7 a dohrál v paru na děleném 14. místě. I tak z toho bylo nejlepší skóre i umístění mezi amatéry na WGM Beroun Czech Open.

První hole-in-one

K vidění bylo i několik pozoruhodných výkonů a ran. Na turnaji padlo první eso. Hole-in zahrál ve druhém kole na jamce č. 17 Martin Sládek. „Devítka železo, 145 metrů a proti slunci. Viděli jsme, že míček jde na fangli, ale proti nízkému slunci jsme nic neviděli. Ani kde skončil. To jsme zjistili, až když jsme přišli k jamce,“ popsal šťastný autor své premiérové eso v kariéře.

World golf marketing a.s.
V luhu 754/18, Praha 4

Vojtěšek Leoš